Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Címlap A MTA-GYEP Irodával kapcsolatos hivatalos nyilatkozatok összefoglalása
Kulcsszó keresése: Összesen 1112 találat van.
Címke: hír Rendezés
Cikk
(MTA Gyerekszegénység Elleni Program)

Nógrád Megye | HÍR PORT24 | 2011. június 18.

A soros Európai Uniós elnökséghez kapcsolódó rendezvények keretében június 16-án informális tereplátogatásnak adott otthont Bátonyterenye. A nógrádi kisvárosba érkező vendégek a tagállamokat képviselő, kohéziós politikáért felelős szakdiplomaták, akik hazájuk Brüsszeli képviseletén dolgoznak és a kohéziós politikát befolyásoló tanácsi jogszabályok, illetve azok módosításával kapcsolatos javaslatok megtárgyalásával foglalkoznak.

A teljes cikket itt olvashatja el: Nógrád24.hu

2011 június 20. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Gyerekek-étkezés | Budapest, 2011. június 20., hétfő (MTI)

Az ország 10 városában gyűjt adományokat és oszt élelmiszert a rászorulóknak a Gyermekétkeztetési Alapítvány (GYEA) június 16. és július 22. között.

2011 június 20. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Budapest | Valkai Nikoletta | 2011. június 20.

Saját lakcímük meghamisításával rokonokhoz, ismerősökhöz jelentkeznek be a gyerekeiket színvonalas bölcsődébe, óvodába járatni vágyó szülők. A papíron történő átjelentkezés más kerületbe mára mindennapossá vált. Az intézményekben kevés a hely, a szülők pedig azért kényszerülnek ilyen lépésre, mert a bölcsődék, óvodák elsősorban a kerületben élő gyerekeket veszik fel. Az őszi jelentkezések a napokban zárulnak, egyes kerületekben már most szigorúbb vizsgálatra számíthatnak a renitensek.

A teljes cikket itt olvashatja el: Index

2011 június 20. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

[origo] itthon | [origo] | 2011. június 20.

Magáncélra is bérbe lehetne venni a közmunkásokat, akik bizonyos feltételek megléte esetén nem is utasíthatnák vissza a nekik felajánlott munkát, különben elesnek az állami segélyektől. Ez várható a jövőben, ha megvalósulnak a kormány által kezdeményezett jogszabályokban, nyilatkozatokban és a Széll Kálmán-tervben megjelenő ötletek. A jelek szerint a kormány szigorúan szűrni fogja a szándékos munkakerülést, amiben még a nyugdíjból visszatérő rendőrök is hasznára lehetnek.

A teljes cikket itt olvashatja el: [origo] itthon

2011 június 20. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

A Lap | Tintásy Kriszta | Népszabadság | 2011. június 20.

Az ifjúságszakma és az ifjúságügy mindig is mostohagyereke volt a magyar költségvetésnek, igazgatásnak és médiának.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

Címkék: cikk hír fiatalok
2011 június 20. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Lippai Roland | 2011. június 19.

Spéder Zsolt: Ez nem a család válsága

A szokásosnál is kellemetlenebb születési adatok mögött korábbi családpolitikai megszorítások, az elszegényedéstől való félelem húzódik meg. Mindez úgy, hogy a magyarok jelentős része csak gyerekkel képzeli teljesnek az életét. Közben pedig egyszerre kellene tradicionálisnak és modernnek is lenniük a mai magyar férfiaknak, ami erős rizikófaktorként van jelen az életükben. Ha a család egysége megőrizendő, „második műszakot” kell vállalniuk otthon. Spéder Zsolt, a Népességtudományi Kutatóintézet igazgatója ült az MNO diktafonja elé.

Az interjút itt olvashatja el: MNO Magyar Nemzet Online

Címkék: cikk hír
2011 június 19. (vasárnap)
(Sajtó, nyilvánosság)

Magyarországról jövök | 2011. június 18.

Az általános szegénység szempontjából az európai mezőny közepén vagyunk, de a gyerekek kilátásai nagyon rosszak.

... Négy évvel ezelőtt indult el az MTA Gyermekszegénység Elleni Programja, amelynek keretében a "Szécsényi Gyerekesély program" működik. Itt már látszanak az első eredmények is...

A teljes cikket és a hangfelvételt itt találja meg: MR1-Kossuth Rádió

2011 június 18. (szombat)
(Sajtó, nyilvánosság)

Interjú | BI | 2011-06-17, 25. szám

Idén áprilisban ünnepelte 80. születésnapját Ferge Zsuzsa Széchenyi-díjas szociológus, akadémikus. Sokrétű kutatásai során foglalkozott többek között iskolaszociológiával, a társadalmi előnyök-hátrányok átöröklésével, a szegénység különböző megjelenési formáival, szociálpolitikai vizsgálatokkal. Számos külföldi egyetemen dolgozott vendégtanárként, számos civil szervezet alapítója, tagja, vezetője volt, 2005 óta a gyermekszegénység elleni munkában vett részt, az MTA Gyermekszegénység Elleni Nemzeti Programiroda vezető szakértője. Tizenöt könyve, több száz tanulmánya, az egész munkássága nagy befolyással volt a magyar szociológiára, gondolatai a hazai oktatásügy szempontjából is fontosak. Élete példájával bizonyította: lehet együttérző módon élni és dolgozni. A műveiből, társadalmi szerepvállalásából sugárzó hozzáállás mindannyiunk számára példa. A nemzetközileg is elismert, az esélyegyenlőség megteremtéséért hosszú és kitartó küzdelmet vívó tudóssal születésnapja alkalmából beszélgettünk.

A teljes interjút elolvashatja itt: Köznevelés online (8-9. oldal), vagy itt:

{phocadownload view=file|id=426|target=s}

Címkék: cikk hír Ferge Zsuzsa
2011 június 17. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Budapest, 2011. május

A TÁRKI Társadalomkutatási Intézet jelentést készített A gyermek jól-lét monitorozása az Európai Unióban (Child well-being in the European Union – Better monitoring instruments for better policies) címmel, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága megbízásából. A jelentés a magyar EU elnökség háttéranyagául szolgál.

A jelentés főbb témái:

javaslattétel a gyermek jól-létet és gyermekszegénységet mérő, kiegyensúlyozott és komplex indikátorrendszer kialakítása az indikátorrendszer kiegészítése oktatási, egészségügyi és a társadalmilag kockázatos viselkedés indikátoraival a rendelkezésre álló adatok frissítése jelentés a gyermekek jól-létéről az Unió tagállamaiban a szakmapolitikai célok teljesülésének és a beavatkozások hatásainak mérésére szolgáló eszközrendszer kialakítása

A projekt angol nyelvű honlapját itt találja meg: TÁRKI 

Az angol nyelvű jelentést innen is letöltheti:

{phocadownload view=file|id=427|target=s}

2011 június 17. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Életmód, wellness, természetgyógyászat >> Táplálkozás, elhízás, receptek, fogyókúra >> Egészséges táplálkozás | Dobos, L.; InforMed Hírek 9 InforMed | 2011. június 16.

Az energiaitalok elsősorban azért jelentenek egészségi kockázatot a gyerekek és a tizenévesek számára, mert élénkítő szereket tartalmaznak, jelenti a gyermekorvosok amerikai akadémiája, és egyben új irányelveket is ad az energia- és sportitalok fogyasztásához ebben a korcsoportban. Eszerint gyerekek és serdülők egyáltalán ne fogyasszanak energiaitalokat, bár ennek a korcsoportnak is reklámozzák.

A teljes cikket itt olvashatja el: InforMed

2011 június 16. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

EU-Magyarország-kisebbségek | Pálfy M. Katalin, az MTI tudósítója jelenti: Bécs, 2011. június 17., péntek (MTI)

Felerészben maguké a romáké a felelősség az integráció sikeréért - vélekedett Járóka Lívia európai parlamenti képviselő egy pénteki osztrák napilapban megjelent interjúban.

2011 június 16. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Ónody-Molnár Dóra | Népszabadság | 2011. június 16.

A kereszténydemokrata államtitkárság kezéből kicsúszott az irányítás, a gazdasági tárca uralja az oktatást – fogalmazott lapunknak Hiller István volt MSZP-s oktatási miniszter annak kapcsán, hogy nemcsak egy év telt el a kormányzásból, hanem egy tanév is.

Az interjút itt olvashatja el: Népszabadság online

2011 június 16. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

MTI - Sajtóadatbank | Forrás: KSH | Budapest, 2011. június 16., csütörtök (MTI)

Szociális segélyben részesülők száma Magyarországon, 2000-2008 átmeneti segélyben részesültek, lakásfenntartási támogatásban részesültek, rendszeres szociális segélyben részesültek havi átlagos száma

Azonosító: 20100611:MTI:G0342

2011 június 16. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Interjú | Bali Dániel | 2011. június 15.

Az egyszerű embereket és környezetüket a válság jobban érinti mint valaha. Arra voltunk kíváncsiak, hogy mikor kezdődhet meg a kilábalás ebből a "sötét korszakból". Interjúalanyunk Brunda Gusztáv, vállalkozásfejlesztési és innovációs menedzser, szakközgazdász, a KRF Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Zrt. befektetési és fejlesztési igazgatója, a Salgótarjáni Polgári Kör elnöke, akivel nemcsak a felszíni eseményekről, hanem az összefüggő folyamatokról is beszélgettünk.

A cikket itt olvashatja el:

{phocadownload view=file|id=425|target=s}

2011 június 15. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Közoktatás | Szűcs Dóra | eduline | 2011. június 15.

Nagy port kavart egy tanügyi jelentés Kunszállás általános iskolájában: egy gyermekbántalmazási ügy miatt indított önkormányzati vizsgálat szerint az intézményben nem megfelelő végzettségű pedagógusok foglalkoztak a sajátos nevelési igényű diákokkal, az iskola igazgatója – valószínűleg a vizsgálat eredménye miatt – benyújtotta a lemondását.

Az interjút itt olvashatja el: eduline.hu

2011 június 15. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Közélet / Társadalom | Szerző: VG | 2011. június 15.

Az áprilisban bejelentett három és a jelenlegi kilenc helyett fél évig járna a jövőben az álláskeresési járadék, viszont a minimálbér eddigi 120 százaléka helyett maximum annak száz százaléka lehetne - áll egy friss javaslatban.

A teljes cikket itt olvashatja el: Világgazdaság Online

2011 június 15. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Oktatás-iskolák | Budapest, 2011. június 15., szerda (MTI)

Ma véget ér az idei tanév, csütörtökön megkezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció. A diákoknak táborok és színes programok ígérnek kikapcsolódást.

2011 június 15. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Életmód | Hanganyag: Kálló Izabella | 2011. június 14.

Egyre több a 14 évesnél fiatalabb cukorbeteg, tavaly több mint háromszáz új beteget regisztráltak Magyarországon. A szakorvosok szerint a cukorbaj lehet a 21. század járványa. Ennek oka a gyermekkori rossz táplálkozás, a kevés mozgás és az elhízás - mondta az I. számú Gyermekgyógyászati Klinika diabétesz osztályának vezetője.

A teljes cikket és a kapcsolódó hanganyagot itt találja meg: InfoRádió

2011 június 14. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Jótékonyság-gyerekek | Budapest, 2011. június 14., kedd (MTI)

A rászorulók, köztük a budapesti Dankó utcai óvodába járó gyerekek között osztják szét azokat az adományokat, melyeket a Pannónia Fesztiválon gyűjtött a "nyári" MikulásGyár.

Címkék: cikk hír
2011 június 14. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Közoktatás | Szabó Fruzsina | eduline | 2011. június 14.

Nem foglalkoznak a politikával, nem szívesen hallatják a hangjukat közéleti kérdésekben, viszont rettegnek az egzisztenciateremtéstől – Mihalovics Péter ifjúságügyi miniszteri biztos szerint ezek a magyar fiatalok legfőbb problémái. A fővárosi szórakozóhely-bezárási hullámmal nem ért egyet, a drogmentes szórakozásért azonban külön programot indítana.

Az interjút itt olvashatja el: eduline.hu

Címkék: cikk hír fiatalok
2011 június 14. (kedd)
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>