Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Kulcsszó keresése: Összesen 113 találat van.
Címke: egészséges gyermekkor Rendezés
Cikk
(Sajtó, nyilvánosság)

Kedves Szülő!

A Kompánia Alapítvány nevében a véleményét szeretnénk megismerni az iskoláskorú gyermekek fejlesztő programjaival kapcsolatban.

Alapítványunk pedagógiai és pszichológiai fejlesztő foglalkozások elindítását tervezi gyermekek számára, így ezzel kapcsolatban végzünk piackutatást, amihez az Ön segítségét is kérjük.

Az alábbi linkre kattintva tudja elérni a kérdőívünket:

https://www.surveymonkey.com/s/LKB6RD2

2011 augusztus 15. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Mátraházi Zsuzsa (MTI-Press) | 2011. július 5.

Csak nemrég tört ki a szünidő, és máris akad, aki augusztusban kezdené a fejtágítást a diákoknak, méghozzá a legkisebbeknek, akik csak szeptembertől lesznek elsősök. Iskola-előkészítő táborok hirdetik magukat a neten is. Azok a programok, amelyek ősztől tavaszig készítettek fel nagycsoportos óvodásokat első tanévükre, már befejeződtek. Most jönnek a nyári gyorstalpalók. Iskolaérett, egészséges kicsinyeknek! Hasznos-e, ha idő előtt ültetjük be a gyerekeket a képletes iskolapadba? Vagy hagyjuk játszani őket? Esetleg kifejezetten káros a képzés terén a siettetés? A szülői lélekre ható hirdetésszövegekkel találkozókat kívánjuk eligazítani szervező, pedagógus, fejlesztő és pszichológus segítségével.

2011 július 05. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | MNO - GB | 2011. július 5.

Jövő ősztől bevezetik a kötelező mindennapos testnevelést az általános iskolákban, s ennek megvalósítását létesítményfejlesztési programokkal kívánja segíteni a kormány – jelentette be Bardóczy Gábor, a sportért felelős államtitkárság főosztályvezetője az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának keddi ülésén.

Forrás: MNO Magyar Nemzet Online

2011 július 05. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

A Lap | Danó Anna | Népszabadság | 2011. július 5.

Az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt a kamaszkori öngyilkosságok aránya. A 25 évesnél fiatalabbak közül 2008-ról 2009-re 67 százalékkal többen követtek el öngyilkosságot, a 15 és 19 évesek között pedig ez a változás már 217 százalék volt – nyilatkozta lapunknak Rihmer Zoltán, a Semmelweis Egyetem pszichiáterprofesszora.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

2011 július 05. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Napközben | 2011. június 27.

Idén 2,4 milliárd forintra pályázhattak a települések, hogy nyáron is meleg ételt adhassanak a diákoknak, több mint 140 ezer gyerek élhet majd a lehetőséggel. Becslések szerint húszezer gyerek éhezhet az országban, mert az iskolában, óvodában ilyenkor nem kapnak enni, nekik néha szó szerint a túlélést jelentheti a segítség - derült ki a Napközben hétfői adásából.

A cikket és a hangfelvételt itt találja meg*: MR1-Kossuth Rádió

* A Magyar Rádió adóin elhangzott műsorokat honlapjukon a sugárzást követően 3 hétig hallgathatják meg.

2011 június 27. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Nemzeti Erőforrás Minisztérium, Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság | Hírek | 2011. június 23.

Megújult rendszerben, a vidékfejlesztési célokat is szem előtt tartva fordít több mint kétmilliárd forintot nyári gyermekétkeztetésekre a Kormány. A programot Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Ángyán József a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára közösen jelentette be csütörtökön.

További információt itt talál: Kormányzati portál

2011 június 23. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Gyerekek-étkezés | Budapest, 2011. június 20., hétfő (MTI)

Az ország 10 városában gyűjt adományokat és oszt élelmiszert a rászorulóknak a Gyermekétkeztetési Alapítvány (GYEA) június 16. és július 22. között.

2011 június 20. (hétfő)
(Sajtó, nyilvánosság)

Életmód, wellness, természetgyógyászat >> Táplálkozás, elhízás, receptek, fogyókúra >> Egészséges táplálkozás | Dobos, L.; InforMed Hírek 9 InforMed | 2011. június 16.

Az energiaitalok elsősorban azért jelentenek egészségi kockázatot a gyerekek és a tizenévesek számára, mert élénkítő szereket tartalmaznak, jelenti a gyermekorvosok amerikai akadémiája, és egyben új irányelveket is ad az energia- és sportitalok fogyasztásához ebben a korcsoportban. Eszerint gyerekek és serdülők egyáltalán ne fogyasszanak energiaitalokat, bár ennek a korcsoportnak is reklámozzák.

A teljes cikket itt olvashatja el: InforMed

2011 június 16. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Életmód | Hanganyag: Kálló Izabella | 2011. június 14.

Egyre több a 14 évesnél fiatalabb cukorbeteg, tavaly több mint háromszáz új beteget regisztráltak Magyarországon. A szakorvosok szerint a cukorbaj lehet a 21. század járványa. Ennek oka a gyermekkori rossz táplálkozás, a kevés mozgás és az elhízás - mondta az I. számú Gyermekgyógyászati Klinika diabétesz osztályának vezetője.

A teljes cikket és a kapcsolódó hanganyagot itt találja meg: InfoRádió

2011 június 14. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Jótékonyság-gyerekek | Budapest, 2011. június 9., csütörtök (MTI)

Önkéntes munkával és több millió forint adományból újul meg a Heim Pál Gyermekkórház játszótere Budapesten.

2011 június 10. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Egészségügy-OEP | Budapest, 2011. június 9., csütörtök (MTI)

Néhány héten belül csaknem harminc beteg gyermek juthat hozzá a hallását segítő készülékhez - közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) az MTI-vel.

2011 június 10. (péntek)
(Sajtó, nyilvánosság)

Életmód, wellness, természetgyógyászat >> Gyermeknevelés | Sándor, K.;  InforMed Hírek 9 InforMed | 2011. június 9.

Amerikai kutatók szerint a kevés alvás hozzájárulhat a gyerekek agressziójához. Azok a gyerekek, akik a többieket zaklatják, bántalmazzák, többségükben álmosak nap közben.

A teljes cikket itt olvashatja el: InforMed

2011 június 09. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Bioritmus | Népszava | 2011. június 8.

Akár asztmás rohamot is okozhat a kisgyermekeknél a dinnye, a paradicsom és számos, amúgy egészséges nyári kedvenc. A szülők többsége ugyanis nem ismeri a keresztallergia veszélyeit, mint ahogy a megfelelő táplálással sincs tisztában. Nemcsak fűben-fában, de a tányéron is számos ellenség leselkedhet a kisgyermekekre.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszava online

2011 június 08. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Egészség-táplálkozás-gyerekek-életmód | Budapest, 2011. június 7., kedd (MTI)

A magyar anyák fele nem tudja, hogy az 1-3 évesek még nem ehetik mindig ugyanazt, amit a család többi tagja - derült ki a Magyar Gyermekorvosok Társaságának friss felméréséből.

2011 június 07. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Vidékfejlesztési Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság | Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája | 2011. június 7.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a 2011/2012-es tanévre is meghirdeti az iskolagyümölcs programot, melynek célja, hogy az általános iskolás (1-4. évfolyamos) gyermekek friss zöldséget, gyümölcsöt kapjanak, és megkedveljék ezeket az egészséges termékeket.

További információt itt talál: Kormányzati portál

2011 június 07. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Jog-ombudsman-kormány | Budapest, 2011. június 7., kedd (MTI)

Egy jó, érzelmileg összetartó családot a politika nem tud pótolni, a kormányzati politika csak ösztönözni tudja a család, mint szeretetközösség megerősítését – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter az Országgyűlési Biztos Hivatalában megrendezett Beteg-gyermek-jogok című konferencián kedden.

2011 június 07. (kedd)
(Sajtó, nyilvánosság)

Heves >> Közélet | Suha Péter | 2011. június 2.

KOTYVALÉKOK | A fiatalok - és egyre fiatalabbak - kísérletező kedve határtalan. Gyomnövényekből, virágszirmokból, gyógyszerekből, vegyszerekből kotyvasztanak kábító hatású szereket.

A teljes cikket itt olvashatja el: HEOL - Heves Megyei Hírlap

2011 június 02. (csütörtök)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Cseri Péter| Népszabadság | 2011. június 1.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár eredménytelennek nyilvánította azt a közbeszerzési eljárást, melyet nem sokkal korábban a hallást javító cochleáris implantátumok beszerzésére írt ki. Pedig ha valakinek sokáig kell várnia, az kockáztathatja a beavatkozás sikerét. Jelenleg már több mint százan – jórészt gyerekek – szerepelnek a várólistán.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

2011 június 01. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

Belföld | Hegedűs Sándor | 2011. június 1.

Az Európa Tanács friss összehasonlító felmérése szerint minden ötödik európai gyerek áldozatává válik valamilyen szexuális erőszaknak és bántalmazásnak. A gyerekek elleni nemi erőszakkal foglalkozó szakember szerint fontos, hogy megtanítsuk gyerekeinket beszélni a nemi szerveikről, és ne csak a lányokban tudatosítsuk, hogy merjenek segítséget kérni. Ez ráadásul anyagi és társadalmi státusztól független bűncselekmény: mindenhol megtörténik.

A teljes cikket itt olvashatja el: Index

2011 június 01. (szerda)
(Sajtó, nyilvánosság)

[Életmód] | OrientPress Hírügynökség | 2011. május 31.

Ellentétben a televíziós producerek elképzeléseivel, a kisgyerekek egyáltalán nem szeretik az erőszakos meséket - olvasható egy friss tanulmányban. A kutatók szerint a kísérletekben részt vevő kicsik sokkal jobban szerették a szelídebb karaktereket, így semmi szükség arra, hogy a tévés produkciókban hemzsegjen az erőszak.

A teljes cikket itt olvashatja el: OrientPress

2011 május 31. (kedd)
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>