Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Címlap Sajtó Olvastuk, láttuk, hallottuk
Olvastuk, láttuk, hallottuk
Október 17. - A szegénység elleni küzdelem világnapja

OSZK - Jeles napok

 

Elhagyottan (fotó: Legeza Dénes István)

Az ENSZ közgyűlése 1992 decemberében A SZEGÉNYSÉG ELLENI KÜZDELEM VILÁGNAPJÁvá nyilvánította október 17. napját. A közgyűlés felhívta a tagállamok figyelmét arra, hogy szenteljék ezt a napot a szegénység elleni küzdelemmel kapcsolatos konkrét tevékenységek bemutatásának. Az ENSZ közgyűlése a kormányközi és civil szervezetek figyelmét arra irányította, hogy nyújtsanak segítséget a szegénység elleni küzdelemmel kapcsolatos tevékenységek megszervezéséhez a nemzeti kormányoknak.

 
Népszabadság online: Szociopoly: a pesti egyetemisták elisszák a segélyt

Népszabadság online

Belföld | Matalin Dóra | Népszabadság | 2011. október 16.

Vasazni megyünk, jeeeeee! – kiáltják egyszerre négyen az ELTE elsőéves szociális munkás hallgatói közül. Ez az a mondat, amelyet valószínűleg még sohasem mondtak ki életükben. Igaz, most sem indulnak színesfémhulladékot gyűjteni, csak Szociopolyt játszanak.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

 
Autonómia Alapítvány: EU forrásokkal a romák integrációjáért

Autonómia Alapítvány

Az Autonómia Alapítvány 2011-2013-ban futó programja várja azon uniós és hazai forrásokra pályázni szándékozó önkormányzatok, civil- és roma szervezetek, intézmények jelentkezését, amelyek olyan pályázati projektek kidolgozásához kérnek segítséget, amelyeknek célja a romák integrációja.

A részleteket itt olvashatja el: Autonómia Alapítvány

 
Kormányportál: Nyílt pályázati felhívás az Útravaló-MACIKA Program esélyegyenlőségi alprogramjaiban való részvételre

Kormányportál

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság | Hírek | 2011. szeptember 8.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nyílt pályázati felhívása az Útravaló-MACIKA Program esélyegyenlőségi alprogramjaiban való részvételre.

A részleteket itt olvashatja el: Kormányportál

Címkék: cikk pályázat hír
 
Kormányzati portál: Adatlapok a nem állami és egyházi fenntartású szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatóknak és intézményeknek 2011. évi normatíva elszámolásához

Kormányzati portál

Nemzeti Erőforrás Minisztérium, Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság | Hírek | 2011. augusztus 26.

Az egyházi és nem állami fenntartású szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók normatív állami támogatásáról szóló 213/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet 2.§ (3) bekezdésében foglaltak alapján a nem állami és egyházi fenntartó a normatíva iránti kérelmet - ide értve módosítását, a pótigényt és a lemondást -, valamint az elszámolást a Kormányportálon található adatlapokon nyújthatja be.

 
Mi mennyi 2011-ben? (szeptember 1-jétől)

Mi mennyi 2011-ben?

Ha kíváncsi a további adatokra, kattintson ide (a Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának kiadványa):

A régebbi kiadványokat itt találja meg:

 
Ismét indul a Surf Safe!

Surf Safe

"Aktuális kezdeményezésünket, a 14-17 év közötti fiataloknak szóló programunkat Európai Uniós támogatással valósítjuk meg. A projekt hátrányos helyzetű fiatalok számára biztosít lehetőséget a megfelelő és biztonságos internethasználat elsajátítására nem-formális módszerek alkalmazásával. (Tehát) Játszunk, és jól érezzük magunkat, beszélgetünk és információt cserélünk, így tanulunk egymástól. A végén pedig elkészítünk közösen egy animációt, stop motion technikával, aminek a biztonságos internetezés a témája. Ami nagyon fontos, hogy a kb. két és fél hónap minden szombat délelőttje a résztvevők, tehát a TE igényeidhez is igazodni fog!"

A részleteket itt találja meg: egyutthato.eu

 
A Kompánia Alpítvány felhívása

Kompánia Alapítvány

Kedves Szülő!

A Kompánia Alapítvány nevében a véleményét szeretnénk megismerni az iskoláskorú gyermekek fejlesztő programjaival kapcsolatban.

Alapítványunk pedagógiai és pszichológiai fejlesztő foglalkozások elindítását tervezi gyermekek számára, így ezzel kapcsolatban végzünk piackutatást, amihez az Ön segítségét is kérjük.

Az alábbi linkre kattintva tudja elérni a kérdőívünket:

https://www.surveymonkey.com/s/LKB6RD2

Bővebben...
 
Magyarország.hu: Civileknek hirdetett családsegítő pályázatot a NEFMI

Magyarország.hu

Hírközpont | 2011. augusztus 2.

A családokat segítő helyi közösségi kezdeményezések és programok erősítésére írtak ki uniós támogatású pályázatot 1,85 milliárd forintos keretösszeggel a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében - mondta Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkára.

A teljes hírt itt olvashatja el: Magyarország.hu

 
hírszerző: Hova tűntek a középiskolások?

hírszerző

Belföld | Dreissiger Ágnes | 2011. július 6.

Az Oktatási Hivatal adatai alapján az idén meghirdetett 156 ezer középiskolai helyből 56 ezer üresen maradt. Mit jelent ez? Hova tűntek a középiskolások? Kevesebb iskolára lesz szükség, és kevesebb pedagógusra? A szakszervezetek szerint a válasz egyértelmű: nem. Mindössze arról van szó, hogy átsrtukturálódott a rendszer, kevesebben jelentkeztek szakiskolákba, mint korábban. Egyikük azt mondja: az önkormányzatok szólhattak idén közbe - ami jogellenes.

A teljes cikket itt olvashatja el: hírszerző

 
[origo] vállakozói negyed: Túlóra, munkaidő, gyes - változások a munkaügyi szabályokban

[origo] vállakozói negyed

[origo] vállakozói negyed | [origo] | 2011. július 5.

Július 4-én elfogadta a parlament a munka törvénykönyve és több más foglalkoztatási jogszabály módosítását. Egyebek közt lehetőség lesz a hat hónapos próbaidőre, igaz, nem általános érvénnyel, mint ahogy eredetileg felmerült; a munkaadó döntheti el, hogy pénzt vagy pihenőidőt ad a túlórákért; a gyes alatt csak az első hat hónap során halmozódnak fel a kivehető szabadság napjai.

A teljes cikket itt olvashatja el: [origo] vállakozói negyed

 
OrientPress Hírügynökség: Számítógépet kaphatnak a rászoruló fiatalkorúak

OrientPress

[Iránytű] | OrientPress Hírügynökség | 2011. július 5.

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány közös adományozói programja révén 2011-ben is száz rászoruló családban élő, 12-16 éves életkorú fiatal kap komplett (használt, de még használható) számítógépet.

A teljes cikket itt olvashatja el: OrientPress

 
MTI: Engedd játszani! - Megoszlanak a vélemények az iskola-előkészítőkről

MTI

Mátraházi Zsuzsa (MTI-Press) | 2011. július 5.

Csak nemrég tört ki a szünidő, és máris akad, aki augusztusban kezdené a fejtágítást a diákoknak, méghozzá a legkisebbeknek, akik csak szeptembertől lesznek elsősök. Iskola-előkészítő táborok hirdetik magukat a neten is. Azok a programok, amelyek ősztől tavaszig készítettek fel nagycsoportos óvodásokat első tanévükre, már befejeződtek. Most jönnek a nyári gyorstalpalók. Iskolaérett, egészséges kicsinyeknek! Hasznos-e, ha idő előtt ültetjük be a gyerekeket a képletes iskolapadba? Vagy hagyjuk játszani őket? Esetleg kifejezetten káros a képzés terén a siettetés? A szülői lélekre ható hirdetésszövegekkel találkozókat kívánjuk eligazítani szervező, pedagógus, fejlesztő és pszichológus segítségével.

Bővebben...
 
Népszava: Jászladányi iskolaügy - Polgármester: ősztől tovább működik az alapítványi iskola is

Népszava online

Belföld | MTI | 2011. július 5.

Szeptembertől az önkormányzati mellett az alapítványi általános iskola is tovább működhet Jászladányban, csupán az önkormányzatnak meg kell szüntetnie a két intézmény közötti fizikai elkülönítést - közölte a Dankó István, a település független polgármestere a Legfelsőbb Bíróság (LB) június végén felülvizsgálati eljárásban hozott jogerős ítélete kapcsán kedden az MTI-vel.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszava online

 
MNO Magyar Nemzet Online: 2012-től mindennap edzik majd a testüket a gyerekek

MNO Magyar Nemzet Online

Belföld | MNO - GB | 2011. július 5.

Jövő ősztől bevezetik a kötelező mindennapos testnevelést az általános iskolákban, s ennek megvalósítását létesítményfejlesztési programokkal kívánja segíteni a kormány – jelentette be Bardóczy Gábor, a sportért felelős államtitkárság főosztályvezetője az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának keddi ülésén.

Forrás: MNO Magyar Nemzet Online

 
Népszabadság online: Drámaian nő a kamaszkori öngyilkosságok száma

Népszabadság online

A Lap | Danó Anna | Népszabadság | 2011. július 5.

Az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt a kamaszkori öngyilkosságok aránya. A 25 évesnél fiatalabbak közül 2008-ról 2009-re 67 százalékkal többen követtek el öngyilkosságot, a 15 és 19 évesek között pedig ez a változás már 217 százalék volt – nyilatkozta lapunknak Rihmer Zoltán, a Semmelweis Egyetem pszichiáterprofesszora.

A teljes cikket itt olvashatja el: Népszabadság online

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1 / 61 oldal