Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Kistérségi hírek
Kolontári adománygyűjtés a Mezőcsáti Kistérségben
2010 október 27. (szerda) 11:06
A mezőcsáti kistérség gyerekesély irodái adománygyűjtést szerveztek a kistérség településein a kolontári vörös iszap katasztrófa károsultjainak megsegítésére. A gyűjtés során egy teherautónyi adomány gyűlt össze, amely elsősorban ruhaneműből, tartós élelmiszerből, ásványvízből, takarítószerekből állt. 2010. október 15-én reggel indult Tiszavalkról az adományok összegyűjtése a kistérségben „csatárláncban” - településről településre. Az önkormányzatok rakodásban nyújtott segítségének köszönhetően már kora délután sikerült az adományokat eljuttatni Miskolcra, a Lapterjesztő Kft. raktárába, ahonnan már másnap tovább szállították az összegyűlt segélyt a kolontáriaknak.
adományok
A mezőcsáti kistérség gyerekesély irodáinak munkatársai köszönetüket fejezik ki a gyűjtésben és az adomány szállításában részt vevő önkormányzatoknak, intézményeknek, azok dolgozóinak és a kistérség lakosságának.

Mezőcsáti Kistérség Tiszavalki Gyerekesély Iroda
Bővebben...
 
Felkészítő programok gyerekesély programot megvalósító kistérségek munkatársai számára
2010 október 23. (szombat) 09:42
Kistérségi munkatársainkat meghívjuk a Magyar Tudományos Akadémia Gyerekszegénység Elleni Programirodája által 2010. október és novembere között rendezendő workshopokra.
Bővebben...
 
Mezőcsáti kistérség - Mázli
2010 szeptember 16. (csütörtök) 13:21

Közhírré tétetik, hogy

MEGJELENT a

Mázli

A mezőcsáti kistérség három gyerekirodájának egyikében, Tiszavalkon az iroda vezetőjének,  Bognár Istvánné Kelemen Évának a szerkesztésében havonta jelenik meg a lap, amelyet gyerekek írnak, találnak ki – mint ahogy magát a programot is, legalábbis a nyárit, amelyről képekkel teletűzdelt írásaikban beszámolnak.

Elérhetőségük: MTA GYEP Tiszavalki Gyerekesély Iroda 3464 Tiszavalk Templom út 3.
Telefon: 06-20-226-9271
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.

 
Ózdi kistérség - Hírek az ózdi gyerekszegénység elleni programról
2010 augusztus 12. (csütörtök) 17:42

Beszélgetés Cecil Lyile Liszt díjas amerikai zongoraművésszel, a San Diegó Egyetem professzorával.

 

Ózdi Krónika 08. 11.

Legyen jobb a gyerekeknek- előadás a gyermekszegénységről– Előadást tartottak ma az Ózd és térségben dolgozó szakemberek számára a Magyar Tudományos Akadémia munkatársai. A három éves programot a közel múltban indították útjára, aminek egyik fontos stratégiai eleme, hogy a térségben tevékenykedő szociális és egyéb területén dolgozók gyakorlati tapasztalataira alapoznak. A gyermek szegénység elleni projekt sikeres megvalósításához az anyagi erőforrásokat az unió biztosítja.

Az Ózdi Városi Televízió híradását az eseményről megtekintheti itt. (8:40-10:45)

 
Mezőcsáti kistérség - Sporttábor 2010, Tiszadorogma
2010 augusztus 09. (hétfő) 09:30

A Mezőcsáti Kistérség egyik legkisebb településén, Tiszadorogmán élő gyermekek július utolsó hetében egy 7 napos ingyenes sporttáborban vehettek részt, mely a TÁMOP-6.1.2/A/09/1-2009-0068 Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok Tiszadorogmán c. pályázat keretében valósult meg.

Indulunk a strandra

Indulunk a strandra

Bővebben...
 
Szigetvári kistérség - Város és kistérség a gyerekprogramban – szakmai tanácskozás
2010 július 09. (péntek) 07:54

„Város és kistérség a gyerekprogramban” címmel szakmai tanácskozást tartott Szigetvár Város kibővített Szociálpolitikai Kerekasztala 2010. július 8-án. A Szigetvári Polgármesteri Hivatalban tartott szakmai tanácskozáson a Kerekasztal állandó tagjai mellett meghívást kapott a Gyerekesély Program leendő kedvezményezettje, a Szigetvár – Dél-Zselic Többcélú Kistérségi Társulás, továbbá a Szigetvári Kultúr- és Zöld Zóna Egyesület is.

szigetvar_20400708_00

Bővebben...
 
Mezőcsáti kistérség - Rozsály: A „látó út”
2010 június 19. (szombat) 10:36

Számos érdeklődő vett részt a mezőcsáti és a hevesi kistérségből a TÁMOP 5.2.3. kiemelt projekt előkészítésének keretében megvalósuló szakmai napon Rozsályban. 2010. június 18-án kicsit borongós időben, de kíváncsisággal telve indultunk ismerkedni – meg hogy esetleg átvegyük jó gyakorlataikat - Szabolcsba egy önellátó nagyközséggel.

hirek_rozsaly_01

Bővebben...
 
Mezőcsáti kistérség - Endrefalva: Ahol a tanulás és a tanítás is öröm
2010 május 15. (szombat) 10:23

„A tanulás hatékonyabb, ha nyitottak vagyunk mindenre, ami
esetleg igaznak bizonyul" (Alison Gopnik)

A mezőcsáti kistérség pedagógusai a szécsényi kistérségbe, Endrefalvára látogattak 2010. május 14-én. Az óvodában, iskolában és a Csiri-Biri Gyerekházban gyűjtögettek életízű élményeket a Gyerekesély Program mindennapi csodáiról.

hirek_endrefalva

Bővebben...