Skip to content

GYEREKESÉLY

MTA GYEREKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM

Címlap A MTA-GYEP Irodával kapcsolatos hivatalos nyilatkozatok összefoglalása
MTI: Önkéntes munkával újul meg a Heim Pál kórház játszótere

MTI

Jótékonyság-gyerekek | Budapest, 2011. június 9., csütörtök (MTI)

Önkéntes munkával és több millió forint adományból újul meg a Heim Pál Gyermekkórház játszótere Budapesten.

Az Ernst&Young Tanácsadó Kft. az EU szabványnak megfelelő új játszótéri eszközöket adományozott a kórháznak, de ezen túl a cég több mint 120 munkatársa önkéntes munkával rendbe teszi a játszóteret, egyebek mellett festenek, ásnak, virágot ültetnek és betonoznak. A játszótérre rugós játékok, játszóvár, padok, mérleghinta, babajátszóház is kerül, ezeket lebetonozzák, új homokot tesznek a homokozóba, fűmagot vetnek, tujákat és virágokat ültetnek. Az önkéntesek péntek reggel munkavédelmi oktatáson vettek részt, majd csapatokban kezdtek neki a munkának.

A gyerekek jólétét szolgálja ez a kezdeményezés, hiszen így az orvosi vizsgálatok után lejöhetnek a kertbe játszani és ez megkönnyíti számukra a kórházban tartózkodást - fogalmazott Harmat György, a kórház főigazgatója. Mint mondta, a munka már csütörtökön elkezdődött és várhatóan pénteken befejeződik.

A cég munkatársai azért döntöttek úgy, hogy a kórház játszóterét hozzák rendbe, mert a "beteg gyereknél kiszolgáltatottabb helyzetben senki nincs". A már gyógyulófélben lévő kicsik és szüleik kellemes helyen találkozhatnak, így hamarabb egészségesek lesznek, a játszótéren vidámak lehetnek - mondta Havas István vezérigazgató. Hozzátette: önkéntes munkával már két óvodaI játszóteret felújítottak és a munka nagyon jól sikerült. A játszótérre kerülő eszközöket, a profi segítőket a cég adja, az adomány értéke 8-10 millió forint.

Heim Pál, a Heim Pál Gyermekkórház névadójának dédunokája példaértékűnek nevezte a kezdeményezést, és reményét fejezte ki, hogy mások is kedvet éreznek majd ahhoz, hogy a gyerekek számára élhetőbb környezetet teremtsenek. "A közösségi összefogás ereje sokat adhat" - hangsúlyozta. Kitért arra, hogy a gyerekegészségügyre nagyobb figyelmet kellene fordítani, valamint nagyobb tiszteletet és megbecsülést adni az orvosoknak, nővéreknek és az országban tartani őket.

bse \ ksb

MTI 2011. június 10., péntek 13:24